7 Ekim 2019 Pazartesi

Anason Zayıflatır Mı

Doğu Akdeniz kökenlere sahip olan bir bitkidir anason ve genel olarak anason çayı şeklinde tüketilir. Otsu bir bitki türü olan anasonun meyveleri ve yağı da kullanılır. Eski tarihlerden bu yana anason şifa kaynağı olarak kullanılır. Anason bitkisi doğal bir yatıştırıcı olarak kullanılmaktadır. Fazla kullanımı doğrultusunda uyuşturucu özelliğe sahiptir. Bende bu yazımda farklı özellik ve faydalara sahip olan anasonun zayıflatma etkisi üzerine eğildim. Ayrıca yazımda anason nedir, faydaları neledir, zayıflatır mı, anason tohumu kürü nasıl yapılır, anason çayı faydaları, anason çayı zararları, yan etkileri, sağlıklı şekilde zayıflatır mı, yararları nelerdir, anason tohumuyla zayıflanır mı gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar.

Anason ile Zayıflamak 



Anason özellikle kadınlar için tercih edilebilir özelliği ise, zayıflatıcı niteliğe sahip olmasıdır. Tokluk hissi duymaya yardımcı olmaktadır ve kişinin daha az yemek yemesine yardımcı olmaktadır. Bu bağlamda anason ve anason çayı doğal yollarla zayıflamaya yardım eder. Zayıflatıcı özelliği, esasında barındırdığı Omega-3 yağ asitlerinden kaynaklanmaktadır. Tıpkı balık gibi anasonun etkisi bulunmaktadır. Anason, somon balığında bulunan kadar Omega-3 yağı barındırmaktadır. Günde 1 yemek kaşığı tüketildiğinde ayda ortalama 4-5 kilo verilebilirsiniz.

Fakat tabii ki bu, kişiden kişiye ve bünyeden bünyeye de değişiklik göstermektedir. Bir uzmana danışmak oldukça önemlidir. Nedense toplumumuzda 'doğal' gıdaların ya da bitkilerin zararsız olduğuna düşünülmektedir. Oysa bir bitki de bilinçsiz kullanıldığı durumlarda sağlık problemlerine yol açabilmektedir. Unutmayın, suyun dahi fazlası zarar.

Anason Çayı


Barındırdığı sakinleştirici etkiyle anetol ham maddesi barındıran anason özellikle uyku problemlerine ve küçük çocuklarda gaz problemleri için tercih edilen bir bitki türüdür. Anasonun keskin kokusu ve tadı herkes tarafından kullanılan bir bitki türü değildir. Mide ve bağırsak sorunlarında etkilere yol açan bu bitki tam bir şifa kaynağı olarak alternatif tıbbın vazgeçemediği bitkiler arasında yer almaktadır. Anason çayı yatıştırıcı etkisi özelliğiyle psikolojik rahatsızlıkların birçoğunda tercih edilmektedir.

Anason Çayı Faydaları


Anason çayının en popüler ve bilinen faydası yatıştırıcı özelliğinin olmasıdır ve bu faydasının dışında daha pek çok faydası bulunmaktadır.

Hastalık durumlarında yaşana kramplar, ishal, öksürük, ağrı sızı, havale ve ya sinir krizlerinin hafifletilmesine yardımcı olmaktadır. Anason bitkisinin barındırdığı yüksek miktarda demir, bakır, çinko, kalsiyum, potasyum ve magnezyum bulunur. Bu minerallerin etkisi ve faydası çok yüksektir.
Anasonun içeriğinde barındırdığı bakır sayesinde kırmızı kan hücresi üretimi arttırmaktadır. Bunun sebebi bakır, hücre solunumu açısından oldukça önemlidir. Anason içinde var olan potasyum sayesinde kalp ritmi ve kan basıncı düzenleyici etkidedir. Aynı zamanda vücut sıvılarını kontrolü kolaylaştırıcı etkisi vardır.
Anason yağının uyuşturucu özelliğe sahiptir. Bundan kaynaklı nöbet durumunda yaşanan sara gibi hastalıklara karşı kullanılabilir. Nöbet durumlarında yaşanan dolaşım, solunum ve ya sinir sisteminin yanıt vermemesi durumunda anason yağı kullanılabilir.
Anasonun antiseptik özelliğiyle enfeksiyonlar ve mikroplar engellenir. Aynı zamanda yaraların hızlı iyileşmesine yardımcı olur.
Anti bakteriyel özellikteki anason çayı ile ağız temizliği gerçekleştirilebilir. Diş eti iltihapları ve ya ağız kokusu benzeri sorunlara iyi gelmektedir. Kadın ve erkeklerde libido arttırıcı özelliğe sahiptir.  Cinsel isteksizlik ve güçsüzlüğe karşı etkili olarak kullanılabilir.
Kadınlarda yaşanan regl sancılarını azaltmak için oldukça faydalı ve etkilidir. Adet düzenini de sağlamaya yardımcıdır. Fakat fazla tüketilmesi kanamayı arttırmaya neden olacaktır. Bu yüzden günde bir fincandan fazlası zarar vermektedir.
Uyarıcı özelliğe sahip olan anason çayı, enzim ve hormon salgılarını destekler ve arttırır. Beynin daha aktif çalışmasına da yol açar.


Anason Çayının Zararları


Anason sakinleştirici ve yatıştırıcı özelliği ile gün içinde halsizlik ve uyku gibi durumlara yol açabilmektedir. Anason çayını haddinden fazla tüketilmesi özellikle psikolojik problemlerin meydana gelmesine yol açabilir. Sürekli uykuya yol açmasından kaynaklı baş dönmesi problemi oluşabilir. Bebeklerde gaz giderici olarak tercih edilmekte olan anason çayının da çok fazla kullanılmaması gerekiyor. Bunun ötesinde alerjisi olan kişilerde de tüketilmemesi gerekmektedir. İlaç kullanan kişilerde yan etki yaşanmaması için kesinlikle doktor kontrolünden sonra az miktarda tüketimi gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder